Kako postati uspešan agent za nekretnine

Kako postati uspešan agent za nekretnine

Formalna i neformalna komunikacija

Agenti za nekretnine stupaju u kontakt sa najrazličitijim ljudima i stoga je neophodno da budu u stanju da ostvare profesionalnu komunikaciju sa svim svojim sagovornicima. Veština formalne i neformalne komunikacije nije nešto što se može naučiti lako, jednostavno i brzo, ali jeste veština koja se neguje i usavršava u praksi. Primena ovih veština prilikom razgovora sa potencijalnim klijentima, kolegama agentima ili pak nadređenima će navesti vaše sagovornike da shvate da li ste vi zaista dobar agent za nekretnine ili ne.

Pravni sistem je razgranato polje u kojem deluje više stotina propisa, zakona i podzakonskih akata, te kupci i prodavci nekretnina nailaze na problem prilikom svojih transakcija jer nisu sigurni da li povlače ispravne poteze ili da li nesvesno možda čine nešto ilegalno. Zbog toga je neophodno da agent za nekretnine drži sve ove stvari u malom prstu i reaguje u najkraćem mogućem roku – ili da bar zna gde na internetu može da dođe do ovih informacija.

Iako ljudi obično misle da su šanse da baš njihovu kuću ili stan kupi ili iznajmi stranac veoma male, šanse da se ovo desi povećavaju se svake godine. Zato je bitno da agent poznaje strane jezike kako bi mogao da komunicira sa potencijalnim klijentima na način koji njima najviše prija. Srećom, danas je bar lako naučiti engleski jezik, a to će vam za početak biti dovoljno da biste mogli da komunicirate sa partnerima i klijentima iz inostranstva. U velikoj ponudi, pronađite najbolji kurs engleskog jezika u Beogradu na popustu, i moći ćete da baratate engleskim i proširite svoju sferu delovanja.


Poznavanje teritorije

Izuzetno je važno da agent za nekretnine zaista poznaje teritoriju na kojoj deluje – bilo da se radi o manjem gradu, delu većeg grada ili selu, agent mora da zna gde su kuće i stanovi koje nudi i o kakvom okruženju se radi. Jedino tako će moći da odgovori na pitanja klijenata vezana za gradski saobraćaj u delu grada gde se nalazi nekretnina, blizinu prodavnica, parkova, škola i ostalih lokaliteta koji su bitni svima koji iznajmljuju ili kupuju nekretnine.

Usmerenje

Ne mogu svi agenti da znaju sve, niti da poseduju korisna znanja o svakoj mikro-lokaciji u gradu u kom posluju. Stoga je neophodno da se usmere na nešto konkretnije i postanu, na primer, najbolji poznavaoci nekretnina u jednoj gradskoj četvrti, ili pak najbolji poznavaoci nekretnina određene kvadrature na široj teritoriji. Ovako će moći da u najkraćem roku kažu svojim klijentima da li mogu da im pomognu ili ne, kao i da budu upoznati sa dobrim i lošim stranama određenih nekretnina.


Najbitnija stavka u procesu usavršavanja posla agenta za nekretnine je da nikako ne odustanete jer je, posebno na nestabilnom tržištu, neuspeh opcija na koju, nažalost, morate da računate i sa kojom morate da se pomirite. Ono što, međutim, ne mora da nastupi nakon neuspeha jeste period neaktivnosti u kojem počinjete da sumnjate u svoje kvalitete. Ne odustajati ni u jednom trenutku je najvažnija stvar u profesionalnom razvoju agenta za nekretnine, i vrlo je bitno da ne očajavate ukoliko vam posao ne ide dobro – trenutni neuspeh je samo faza koja će proći i koja će izroditi nešto bolje, a na vama je da radite uprkos neuspehu i čekate da se vaša sreća popravi.

/redirect.php?i=ODg=&u=aHR0cDovL3d3dy5zcm5lLnJz