Da li je isplativije ulaganje u stan ili u zlato

Da li je isplativije ulaganje u stan ili u zlato

Kao i za sve ostale bitne životne investicije, tako i za ove dve postoje i te kako različita mišljenja. Investitori su i te kako podeljeni, a u zavisnosti od nivoa uspeha koji su možda postigli ulaganjem u stanove ili u poluge od zlata i zlatnike.

Investiranje u stanove

 

Ulaganje u izgradnju stanova, ili pak kupovina stanova i kupovina dela zemljišta na kojima planirate gradnju, prema pojedinim ulagačima predstavlja pravi biznis današnjice. Međutim, ima i onih koji se u ovom poslu jednostavno opeku i kako ne uspeju da prodaju neke od svojih deonica, brže ispadnu iz posla nego što su u njega i ušli.

Investiranje u zlato

 

Sve je više ljudi u svetu, ali i u našoj zemlji, koji se odlučuju investirati u zlato. Osobito ako u obzir uzmemo činjenicu da je cena zlata u poslednjih 15 godina skočila za oko 4 puta po gramu, ni ne čudi da je čak više od 900 Srba uspelo da zaradi na istome prethodnih godina.

<pIpak, ako se u obzir uzme cena zlata u Srbiji mnogi će dobro razmisliti pre donošenja bilo kakve odluke oko kupovine zlatnih poluga naše Narodne Banke. Najviše od svega se preporučuje ulaganje u manje komade zlatnih ploča, koje su lako nosive i prenosive. U zlato možete ulagati od samog grama pa do 10, 50 i 100, a i preko 100 grama. Same poluge vrede i teže mnogo više. Takodje, jako popularan je i vid investiranja u zlatnike. Kod nas je svakako najpopularniji zlatnik Franc Jozef.

Zaključak

 

Složićete se da je i ulaganje u stanove i ulaganje u zlatne poluge pre svega i te kako riskantan posao, jer se nikada ne zna kako će se kretati cena kvadrata niti da li ćete uspeti da isti prodate, dok sa druge strane, najbolji svetski investitori jesu takođe u velikoj nedoumici kako će se kretati cena grama zlata narednih godina i u kojoj meri će varirati.

/redirect.php?i=ODg=&u=aHR0cDovL3d3dy5zcm5lLnJz