O Gradjevinaru

gradevinci
/redirect.php?i=ODg=&u=aHR0cDovL3d3dy5zcm5lLnJz
Botunje bb
Kragujevac 34 000
Telefon: 065 33 02 737
Fax: 034 630 27 37
gamafides@ptt.rs
http://www.gama-kg.com/

O nama

Osnivanje i izvoz

Gamaje registrovana 1989. godine. Osnovna delatnost je bila proizvodnja montažnih objekata. Sve do 1992. godine,Gamase bavila proizvodnjom montažnih objekata, uz koje se javila i potreba za sobnim vratima i prozorima, kao pratećim delovima ovakvih kuća.

Od 1992. godine, Gama proizvodigrađevinsku stolariju: drvene prozore, ulazna, sobna vrata itd.

Od 1992. do 1996. godine,program montažnih kućapolako opada, zbog ekonomskih, političkih i drugih prilika, u zemlji. Program stolarije sve više maha uzima i izbija u prvi plan. U tom periodu, Gama je u Kragujevcu otvorilaprvu privatnu sušaru, a ubrzo i sledeću.

Proizvodni program Game se intenzivno razvijao. Potrebe za proizvodima Game posebno su uvećane u periodu raseljavanja, u protekloj deceniji.

Pored toga, proizvodi Game izvozili su se u gotovo sve bivše jugoslovenske republike, izuzev Slovenije: u Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Crnu Goru, na Kosovo i Metohiju.

Posle 2003. godine, talas gradnje polako je opadao. Rad Game, u tri smene, 24 sata dnevno, prešao u mirnije tokove. Po ugledu na Evropu, radno vreme je sada od 7 do 17 časova.

Sve što je uradila Gama je postigla sopstvenim sredstvima, bez kredita banaka, ili Republike, do 2006. godine. Po programu Fonda za razvoj Srbije, Gama je aplicirala i dobila kredit za podsticaj nerazvijenih opština. Sredstva je uložila u razvoj svog pogona u Botunju, na izlasku iz Kragujevca, ka evro-koridoru 10, koji se, do Batočine, proširuje u puni format auto-puta.

Gradnja pogona Game, u Botunju, pokrenuta je još 2000. godine. Pogon se gradi po svim savremenim standardima, na 2.500 kvadrata pokrivenog, proizvodnog, prostora, sa 6 komora za sušenje drveta, od kojih su 3 spremne za rad. Jedna od komora biće parionica, a jedna specijalizovana za sušenje tvrdog drveta, po specifičnom režimu.

U pogonu u Botunju, moguća je komercijalizacija sušenja drveta, zahvaljujući povećanim kapacitetima.

Takođe u Botunju, delimično je završen i proizvodni prostor, od oko 600 kvadrata, gde su već smeštene mašine, spremne za rad. Najverovatnije pre kraja 2006. godine »Gama« će pokrenuti i proizvodnju i u novom pogonu, u Botunju.

Na taj način, Gama će proširiti program i uvećati obim proizvodnje.

Gama trenutno ima 20-ak zaposlenih, od kojih su u režiji samo troje, dok su ostali u proizvodnji.

Oprema Game je zaokružena mašinama, pretežno italijanske, a delom i nemačke proizvodnje.

Pokretanjem novog pogona, kapaciteti Game biće povećani 3 do 5 puta. Dostignuće 270 kubika suve građe, mesečno. Uvećava se i kapacitet proizvodnje stolarije, do 1.000 otvora, mesečno.

Pored toga, »Gama« trenutno može da završi dva montažna objekta, mesečno, površine 140 do 160 kvadrata.